Hızlı emilen proteinler mi daha iyi yavaş emilenler mi?

protein tozu
Onceki yazimda da bahsetttigim gibi piyasada bulunan protein tozu cesitlerinin en buyuk farki emilim suresidir.Protein tozlarini kullanirken emilim surelerini dikkate alarak kullanmalisiniz.Ornegin, caseini antrenman sonrasinda veya oncesinde kullanmanizin pek bir etkisi olmayacaktir.Cunku casein protein 4-6 saat civarinda kana karistigi icin antrenmandaki kas yikiminizin onariminda etkisi olmayacaktir.Casein daha uzun sureli protein ihtiyaclarinda kullanilmalidir.(Casein hakkinda detayli bilgi... | Casein Protein Nedir, nasıl kullanılır? )

Kas geliştirme için hangi tür protein daha iyi?

Protein tozunun hizli veya yavas hazmedilmesi kas gelisiminize farkli etkiler yaratir diyemeyiz.Protein tozlarinin hizli veya yavas olmasinda ziyade tuketilen miktar ve tuketilen zaman faktorleri kas gelisiminize etkili olur.

Protein tozlarinin kas gelisimine etkisi onlarin biyolojik degerleriyle de alakalidir.Biyolojik deger bakimindan buyukten kucuge siralanisi; whey, yumurta, inek sütü, balık, dana eti, tavuk, kazein ve soya.

Hızlı emilen proteinler hangileri?

Hizli emilen proteinlerin en basinda sporcular tarafindan en cok kullanilan whey gelmektedir.Whey proteinin bu kadar cok talep gormesinin nedenide hizli emilimidir.Hizli emilen proteinler listesinde whey'i digerlerine gore daha hizli emilmesi nedeniyle soya takip etmektedir.

Whey portein ortalama 1 saat icerisinde kana karismaktedir.Soya proteini ise 1 ila 3 saat arasinda kana karismaktadir.

Yavaş emilen proteinler hangileri?

Yumurta proteini ve casein yavas emilen proteinlerdir.Yumurta proteini besin takviyesi olarak cok kullanilmaz.Casein uzun surede emilmesine ragmen sporcular tarafindan cok kullanilir.

Yumurta proteini ortala 3 saat icerisinde kana karisir.Casein proteini  de 6 saat icerisinde kana karisir.
Protein tozu kullanim zamanlarini ogrenmek icin | Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?
İlgili Aramalar:casein,yavas emilen protein,hizli emilen protein,hizli kas yapma,hizli kilo alma,hizli vucut yapma,sut proteini,yumurta proteini,soya proteini,protein tozlari arasindaki farklar

Anonim olarak yorum yapabilirsiniz.
EmoticonEmoticon